Tandpleje

Assens Dyreklinik

Tandsten opstår ved at de bakterier, som naturligt findes i mundhulen, går i forbindelse med spyt og madrester, så der dannes en belægning på tandens overflade. Hvis denne belægning (kaldet plak) ikke fjernes, binder det kalk fra spyttet og danner tandsten, et hårdt, brunt lag på tandens overflade. Plak kan fjernes ved daglig tandbørstning, men tandsten forsvinder ikke ved tandbørstning eller ved at tygge på kødben, men kræver som regel en tandrensning. Bakterievæksten resulterer i betændt tandkød, dvs. tandkødet bliver rødt, hævet og kan gøre ondt. Med tiden vil bakterierne angribe tandens støttevæv og knoglen som tanden er fæstnet i. Tænderne kan blive løse og risikoen for tandbylder er stor. Bakterierne kan også medføre sekundære infektioner i andre organer i kroppen, hvis de kommer over i blodbanen.

For at se denne Youtube video skal du acceptere marketing cookies

Administrer samtykke

Man skal være opmærksom på følgende:

Dyret får dårlig ånde, fordi mængden af bakterier øges og disse nedbryder proteinerne i føden, så der frigives flere svovlholdige forbindelser, som lugter og dermed giver dårlig ånde.

Dyret kan få besvær med at spise og kan begynde at savle.​​

Sådan plejes tænderne:

pote Daglig tandbørstning: Det mest effektive! (Kom forbi klinikken og få råd og vejledning).

pote Tandstensforebyggende foder:​ Supplement til tandbørstningen eller et alternativ, da det pga. form og konsistens har en slibende effekt på tænderne under tygning og samtidig hindrer kalk i at danne tandsten​

pote Tyggebarer/dental sticks: Når hunden tygger på tyggebarerne renses tændernes overflade mekanisk. For at opnå fuld effekt kræver det, at hunden tygger godt i minimum 2 minutter.

pote Tandrensning og tandeftersyn: Under narkose fjernes den på lejrede tandsten med ultralydsrenser, rødderne undersøges ved hjælp af tandrøntgen og der kontrolleres for løse tænder, blottede tandhalse mm. Har din hund allerede tandsten, kan det være en god idé at fjerne tandstenen først og derefter vedligeholde mundhygiejnen med de ovennævnte forslag.​

Det siger kunderne om klinikken

​Læs vores anmeldelser her eller på Facebook!

​​★★★★​★

"Var for første gang afsted med vores nye hvalp chubby, dejlig interesse for vores hund og god behandling. Han følte sig tryg og sikker og gik der fra med en skøn fornemmelse i maven. Stedet og personalet kan varmt anbefales"

Ida Bergh Christiansen

​​★★★★★

"Super oplevelse min lille chilla hund fik pludselig hoste/opkastnings symptomer fandt jer på nettet (da jeg arbejder her op Fyn) hun havde fået et ca 15 cm langt græsstrå i næsen der gik ned i halsen som hun ikke ku få op i klarede det"

Henning Idel

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

ASSENS DYREKLINIK V/METTE MORTENSEN

Torø Huse Vej 10, 5610 Assens

Klik her for rutevejledning

CVR: 86921812

Kontaktoplysninger

Telefon: 64 71 33 33

E-mail: kontakt@assensdyreklinik.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 16.30

Lørdag og søndag: lukket

Du også velkommen til at sende en mail