Nytårsangst

Assens Dyreklinik

Fyrværkeri kan omkring nytår være en overvældende oplevelse. Flot, spændende og fascinerende for de fleste mennesker, men for en stor del af vores hunde og katte er oplevelsen skræmmende

Hvis det udelukkende er nytårsaften din hund eller kat er nervøs og bange, er det forholdsvis let at hjælpe den, men fordi fyrværkeritraditionen har ændret sig, så den mange steder starter i december og forsætter et stykke ind i januar, har mange af dyrene symtomer både før og efter nytårsaften.

Angst for fyrværkeri, som ikke behandles, er til stor gene for dyret og vil ofte forværres.

Desuden er der risiko for, at dyret også udvikler angst for andre ting/indtryk.

Gode råd til hunde- og katteejere ved nytårsangst

  • Opsøg dyreklinikken i god tid for rådgivning og angstdæmpende behandling. Der er flere muligheder for at hjælpe dit dyr både med adfærdstræning, kosttilskud og/eller angstdæmpende medicin.
  • Sørg for at lufte hunden inden fyrværkeriet stater. Husk at lufte hunden i line, så den ikke har mulighed for at stikke af, hvis den bliver forskrækket. Hav gerne en kattebakke til katten indendørs.
  • Træk gardinerne for og rul persienner ned, når det begynder at blive mørkt. Tænd godt med lys indenfor, så lysglimt fra fyrværkeriet sløres.
  • Sæt let rytmisk musik i musikanlægget for at sløre lydene udefra. Helst musik som hunden/katten er vant til fra rolige stunder.

pote Tilbyd hunden/katten et roligt sted midt i hjemmet væk fra vinduer og døre. Hvis hunden/katten i tiden op til fyrværkeriet har haft gode oplevelser på dette sted ( ro, tyggeben, legetøj og ligende), vil det være en hjælp i stressende situationer. Hunden/katten skal generel altid have "helle" på dette sted og altså ikke håndteres (børstes/soigneres/krammes), når den søger derhen.

pote Ved at tilbyde en bunke forskellige tæpper på dette sted, har hunden noget at grave og gemme sig i, og det kan hjælpe på dens stressniveau at have mulighed for selv at handle. Tilbyd katten en hule, hvori den kan føle sig tryk.

pote Fordel lidt godbidder og tyggeben ved hundes/kattens "gemmested", når fyrværkeriet starter, men bliv ikke skuffet, hvis hunden/katten ikke viser interesse for lækkerierne. Hunden/katten skal ikke lokkes eller presses til at vise interesse for maden eller at spise.

pote Ignorer selv fyrværkeriet og hundens eventuelle reaktioner på det.

Det er vigtig selv at være upåvirket af fyrværkeriet, da det signalerer til hunden, at situationen er ufarlig.

pote Man bør tænke på at atypisk opførsel, som for eksempel udklædning med parykker, sjove skæg, skralder, truthorn med mere kan gøre hundens/kattens angst værre.

Det siger kunderne om klinikken

​Læs vores anmeldelser her eller på Facebook!

​​★★★★​★

"Var for første gang afsted med vores nye hvalp chubby, dejlig interesse for vores hund og god behandling. Han følte sig tryg og sikker og gik der fra med en skøn fornemmelse i maven. Stedet og personalet kan varmt anbefales"

Ida Bergh Christiansen

​​★★★★★

"Super oplevelse min lille chilla hund fik pludselig hoste/opkastnings symptomer fandt jer på nettet (da jeg arbejder her op Fyn) hun havde fået et ca 15 cm langt græsstrå i næsen der gik ned i halsen som hun ikke ku få op i klarede det"

Henning Idel

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

ASSENS DYREKLINIK V/METTE MORTENSEN

Torø Huse Vej 10, 5610 Assens

Klik her for rutevejledning

CVR: 86921812

Kontaktoplysninger

Telefon: 64 71 33 33

E-mail: kontakt@assensdyreklinik.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 16.30

Lørdag og søndag: lukket

Du også velkommen til at sende en mail